Ny undersökning om utlänningar och sexualbrott

En undersökning av nästan samtliga fällande domar för sexualbrott 2012-2017 visar att:
• Andelen dömda svenskar, i proportion till andra grupper, har minskat sedan 2013 och sjunkit kraftigt de senaste två åren.
• Män med utomeuropeisk härkomst begår 84% av grova våldtäkter. Svenskar kommer först på fjärde plats, efter afghaner, irakier och somalier.
• Två av tre grova våldtäkter begås av asylsökande eller män som getts uppehållstillstånd.
• Landsgrupper med högst faktor (sannolikhet) att begå grov våldtäkt är i turordning algerier, afghaner, tunisier, marockaner och palestinier.
• 95,6% av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst.
• Flest överfallsvåldtäkter räknat i individer begås i turordning av somalier, eritreaner, algerier, irakier och gambier.
• Flest överfallsvåldtäkter begås i Stockholm, Hudiksvall och Eskilstuna.
• 90% av gruppvåldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan.
• Flest våldtäktsmän som agerat i grupp har dömts i Ystad, Eksjö och Uppsala. Göteborg är på 11:e plats, Stockholm 16:e och Malmö 21:a.
• Utlänningar ofredar svenskar sexuellt i mycket större utsträckning än andra utlänningar.
• Män med europeisk härkomst begår oftast andra former av sexuellt ofredande än tafsning. Tre fjärdedelar av dömda afrikaner har tafsat på sitt offer.
• En majoritet av de som döms för koppleri är rumäner.
• Homovåldtäkters andel av totala våldtäkter har stigit kraftigt de senaste åren, samtidigt är gruppvåldtäkt mot män nu den vanligaste kategorin.
• 85% av de som dömts för gruppvåldtäkt mot män är afghaner.
• Adopterade män, oavsett land, begår sexualbrott i högre utsträckning än inte bara svenskar utan även icke-adopterade från samma landsgrupp.

Ladda ner studien här (PDF, 3 MB).

Kortfattad bakgrund:
Undersökningen är ett gensvar på regeringens vägran att ge BRÅ i uppdrag att ta fram officiell, aktuell statistik över utlänningars brottslighet. Den genomfördes under maj-september 2017 och omfattar drygt fyra tusen fällande domar. Gärningsmäns härkomst har kartlagts grundligt genom offentliga uppgifter.

Källdata:
Källdata finns tillgänglig i dels ursprungsformatet OpenOffice Calc (Alternativ), dels som oformatterad tabbad textfil (Alternativ) för import i annat program. Domarna kan laddas ner här (7z, 1,9 Gb).

135 reaktioner till “Ny undersökning om utlänningar och sexualbrott

 1. ”Flera anmärkte att min hänvisning till RMVs tester av ensamkommande i slutordet på s.79 inte var helt korrekt. ”
  Precis!
  Sedan har jag läst mig till att de som testades var de som frivillijt lät sig testas medan de som avböjde att testades inte. Vilket ger mig två funderingar
  dels varför testar man inte alla?
  dels varför undanber man sig att ålderstestas?

  Gilla

   1. Precis! Det rykte jag snappade upp i flödet någonstans var att de som genomförde det frivilliga testet skulle ha en fördel… gissar att det gällde asylansökningen.. nåja det är väl rätt i ett rättskaffens samhälle men kanske inte om man uppgivit en lägre ålder för att få fördelar… vilka det nu kunde vara… iofs så skulle man väl gilla att bli lite yngre men då främst på gamla dar….

    Gilla

 2. Härligt att det kommer fram fakta som inte alls är till någon överraskning men som då mörkas hela tiden i vår officiella vänstervridna media med regeringens goda intresse. Ja vi har ju en demokrati som används för de som anser att locket ska vara på när det blir för obekvämt och då sätts de filter som behövs för att behålla makten.

  Nä det blir nog bäst om vi mörkar även det som är mörkt från början. Men som vanligt blir det för känsligt att vara Svensk och bara önska vi kunde få det som vanligt igen, men det är alldeles försent, tyvärr. Ja för oss försörjare av detta hyckleri är tipset att helt enkelt dra, så att pengarna tar slut att stödja all vriden politik som kommer att skapa ett kaos inom bara några år. Det vi ser och upplever nu är bara toppen på isberget….

  Gilla

 3. Det är ju polisen som ska utreda sexualbrott, genomföra förundersökningar så korrekt att de leder till åtal, och skydda allmänheten genom förebyggande arbete.
  För detta gedigna arbete skulle en gärningsmannaprofil underlätta en hel del. Profilering bygger till största delen på statistik, och då är etniskt ursprung en viktig pusselbit. Våldtäkter delas dessutom in i undergrupper där en eller max två sorters förövare alltid är överrepresenterade. Jag får nästan känslan av att justitieministern hellre ignorerar problemet med våldtäkter än tar tag i problemet. Att straffskala inte reviderats på 50 år gör inte saken bättre.
  Så när Morgan Johansson motsätter sig uppgradering av lagstiftningen så undrar jag: hur tänker han nu? För om sexualbrotten markant ökat och ändrat karaktär så måste lagstiftningen följa med utvecklingen. Annars har vi snart 2000-talets kriminalitet och 1800-talets lagar, och det kan bara leda till kaos och anarki.

  Gilla

 4. Hej!
  Den här raden verkar felaktig
  ”• Utlänningar ofredar svenskar sexuellt i mycket större utsträckning än andra utlänningar.”

  Gilla

  1. Nej vad han menar är att offret som ofredas är i mycket större utsträckning svenskar än att utlänningar ofredar andra utlänningar.

   Gilla

  1. Senaste jag läste var att dryga miljonen, gissar skattefritt, landat i ”börsen” för denna bok….. dvs 2.5 gånger vad man sade sig behöva…. BraJobbat….. eller?

   Gilla

 5. Tack för bra läsning, trots det är horror utan lösning…

  Mordbränder, våldtäkter, mord & upplopp, löses med saft & bulla, safe-armband, korv & dialog, av polis utan hopp…

  De ges skydd, bostad & bidrag utan krav, så svenskarna’s välfärd helt gått i kvav…

  Allt, allt & allt, handlar om deras förmåner, snabbfiler välmående, med alltfler svenskar drar runt hemlösa i natten…

  Våra gamlas mat sänkes i kostnad, näring & kvalitét, men enligt Löfvén’s värdegrund måste det ändå tackas för det blaskiga kvällsté’t…

  Ålderdomshem, slott & herrgårdar, har tömts och renoverats till tiptop, duger ej åt gängvåldtäktsmän som tydligen tror flera små gör en stor snopp…

  Regeringen offrar & låter oss våldtagas, så de med rätta ska med tagande av muta anklagas…

  Statens bokföring är bedräglig, olaglig &missvisande, är lätt för mig att bevisa…

  Ingen tror lögnen om på vårt åldrande, där ickeåldrande flyktingar ger oss omhuldande…

  Varför jobba när man får allt det bästa, för svensken utarmar sig för sin nästa…

  Om de misstänks & åtalas för sina grova brott, så avfärdas de och kallas ”pojkstreck” blott…

  Går ej att repatriera oss Astrid’s Saltkråka, även om vi får de kriminella får åka…

  Korkade regeringar utan förstånd & vett, har genom olagligheter låtit detta skett…

  Men denna dimridå i de godas rike, är ett svek av de onda utan dess like…

  Fy faan, så godtrogna och blåsta vi är, gett bort Sverige så här…

  Gilla

 6. Du behöver inte skriva någon copyright. Det är en anglosaxisk tradition som inte behövs får skyddet råder oavsett. Samt att du inte kan skriva ”copyright får inte spridas tex”

  Gilla

 7. Pingback: SOMETHING 2 KNOW
 8. I’m pretty pleased tⲟ discover thіs web site. I want to to thank you for your time for this particularly fantastic read!!
  І dеfinitely appreciated every bit of it
  ɑnd I havge you book-marked tⲟ check out new thіngs in your ᴡebsite.

  Gilla

  1. Nope MEN det går ju att nå innehållet via browser fortfarande dvs databaserna….
   iofs ganska märkligt eftersom varenda bokstad är offentliga uppgifter och sammanställningen är ju bara för att envar skall slippa göra samma lika resa…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s