Studien uppmärksammad i Katerina Magasin

Katerina Janouch skriver idag om undersökningen jag publicerat och hon delar min och många andras önskan att Brottsförebyggande Rådet tar fram uppdaterad, officiell statistik om invandrare och brottslighet. Bland annat skriver hon:

”Att man inte gjort dessa studier tidigare har tvärtom bidragit till misstänksamhet, polarisering och främlingsfientlighet.”

Katerina sammanfattar på sedvanligt klockrent sätt varför det är viktigt för samhällsdebatten att ha officiell statistik att enas kring. Med den nuvarande situationen har vi två olika verklighetsbeskrivningar som krockar med varandra, en byggd på medborgarjournalistik och självständigt sourcad fakta – och en annan byggd på vänsterpropaganda, med lite fakta och mycket relativisering.

Fördelen med BRÅs undersökningar är alla debattörer kan enas kring att det är så det ligger till, sedan kan man ha olika åsikt om orsak och lösning. Sveriges demografi har ändrats en hel del sedan BRÅs förra rapport 2005, även om vi kunde enas om statistiken då ser verkligheten idag annorlunda ut än den gjorde då.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s